Każdy z nas lubi wyskoczyć na miasto do restauracji zjeść coś dobrego. Mamy swoje ulubione miejsca, do których często wpadamy i dania, których nie potrafimy sobie odmówić. Niestety czasami nawet w dobrze sprawdzonym lokalu zdarzając się sytuacje kiedy np. obiad był, delikatnie mówiąc, daleki od ideału. Wtedy zazwyczaj winę ponosi kucharz a my następnym razem kilka razy się zastanowimy zanim wrócimy w to samo miejsce.
Co jednak byśmy zrobili, jeżeli nie mielibyśmy na kogo zrzucić winy za tak a nie inaczej przyrządzone danie? Nie moglibyśmy obwinić szefa kuchni, ani nikogo innego bo obiad robiliśmy sami.
Taka sytuacja może Wam się przytrafić w Nowym Jorku. W restauracji Gyu-Kaku każdy klient ma swój osobisty grill, zainstalowany przy stole, na którym sam przygotowuje potrawy. Po wybraniu z menu mięsa, które chcemy przyrządzić, dostajemy je w surowej postaci do naszego stolika. I wtedy zaczyna się zabawa. Możemy przygotować swoje ulubione mięso dokładnie tak jak chcemy, a jak nie wiemy jak to zrobić pomoże nam w tym personel restauracji. A jak nam się nie uda zawsze możemy przyjść jeszcze raz i spróbować ponownie.
www.gyu-kaku.com
Zdjęcie: www.gyu-kaku.com